Le Mans 24 in een notendop

  • Le Mans 24 – Na de kwalificatie werd de snelste tijd van Dries Vanthoor (Racing Team Turkey) afgenomen. De Limburger had niet vlug genoeg zijn snelheid aangepast bij een rode vlag. Door de straf viel zijn Oreca uit de top-8 van LMP2 die geselecteerd was voor Hyperpole. De rode bolide werd zo elfde en de wagen van Nielsen Racing kan aan de Hyperpole deelnemen. Dezelfde bestraffing overkwam meerdere rijders waaronder ook de #60 Iron Lynx Porsche, voor een inbreuk gemaakt door Claudio Schiavoni. De wagen van Alessio Picariello viel daardoor terug naar dertien in LMGTE, net achter de Iron Dames-wagen. Door de diverse straffen schoof de Proton Porsche van onder andere Jan Heylen op naar zeventien. Ook Maxime Martin, die met de DKR Oreca onderweg was, kende hetzelfde probleem en ook zijn snelste chrono werd afgenomen. De Belgische DKR-wagen werd teruggezet naar plaats achttien in LMP2.
  • Road to Le Mans – In de eerste vrije training om de Le Mans Cup werden Brent Verheyen en Pieder Decurtins met hun T2 Racing Duqueine achttiende (3:55.513). De snelste tijd ging naar de Ligier van het IJslandse Team Thor (3:49.296). Laurent De Meeus en Jamie Stanley eindigden met een AF Corse Ferrari 488 GT3 achtste in hun klasse. Whale-Hesse en Policand-Rossi finishten voor Team WRT respectievelijk derde en vierde in GT3.
  • Road to Le Mans – Bij de tweede oefensessie kon het Belgisch-Zwiterse duo van T2 Racing met hun Duqueine geen competitieve ronde laten optekenen en dit was ook het geval voor De Meeus-Stanley. De twee BMW M4 GT3 van WRT volgden opnieuw op plaatsen drie en vier bij GT3. Team Virage was bij deze tweede training het snelst in LMP3 (3:50.077) en Winward Racing in GT3.

(Foto: © Le Mans Cup)