Le Mans 24: een gesprek met Renger van de Zande

Naast Laurens Vanthoor rijdt er met Renger van der Zande nog een deelnemer uit de lage landen in Hypercar. Renger deelt een Cadillac V-Series.R, ingezet door Chip Ganassi Racing, met Sébastien Bourdais en IndyCar-legende Scott Dixon. De Cadillac bewees al zijn betrouwbaarheid en is dus outsider voor een algemene overwinning in La Sarthe.

(Foto’s: © Cadillac Racing – Jack Aitken Twitter)

Hoe verliepen de voorbereiding en de testdag en wat vond je van je eerste rondjes Le Mans in een Hypercar?

“Ik heb hier in het verleden met een LMP1 gereden en toen hadden we nog meer downforce en een hogere topsnelheid. Nu ligt onze topsnelheid iets boven de 320km/u wat ik vrij langzaam vind voor een Hypercar. Ook de downforce is beperkt als ik dit vergelijk met DPi en de vroegere LMP2-wagens. De baan leek vorige zondag nog niet heel snel en ik verwacht dat de rondetijden nog wel een heel stuk naar omlaag gaan in aanloop naar de 24 Uur.”

“Wij hadden met Cadillac Racing een goede testdag. We reden veel rondjes en we moesten niet veel aan de setup veranderen omdat we snel in de goede richting zaten. Vooraf deden we in Bologna met Dallara behoorlijk wat simulatiewerk. Via de simulator bepaalden we onze basisafstelling. Die pakte in realiteit best goed uit. Met de afstelling voor Le Mans moet je wel opletten want je hebt een veranderend circuit dat steeds sneller wordt. Een initiële goede afstelling kan na verloop van tijd in over- of onderstuur veranderen.”

Strijden om de algemene overwinning in Le Mans, is dat een droom die werkelijkheid wordt?

“Ik kom niet uit een autosportfamilie die op het hoogste niveau actief was. Voor mij was beroepsmatig racen op topniveau mijn doel en droom. Dat heb ik kunnen verwezenlijken door onder andere in IMSA voor de beste teams ter wereld, zoals Chip Ganassi Racing en Wayne Taylor Racing, te kunnen racen. Daar ben ik enorm trots op! In dat proces moet je ook races winnen en ik wil natuurlijk ook de zege in Le Mans aan mijn palmares toevoegen. Deze editie biedt mijn beste kans ooit, en misschien zal het ook mijn enige kans zijn, je weet het nooit. Ik ben 37 en hoop nog zeker vijf jaar mee te kunnen op topniveau en overall winnen in Le Mans hoort dan zeker tot de doelstellingen die je voor jezelf zet.”

De Nederlandse deelnemers:

Hypercar

  • #3 Cadillac Racing – Cadillac V-Series.R: Sébastien Bourdais – Renger van der Zande – Scott Dixon

LMP2

  • #9 Prema Racing – Oreca 07: Bent Viscaal – Juan Manuel Correa – Filip Ugran
  • #31 Team WRT – Oreca 07: Sean Gelael – Ferdinand Habsburg – Robin Frijns
  • #39 Graff Racing – Oreca 07: Roberto Lacorte – Giedo van der Garde – Patrick Pilet
  • #65 Panis Racing – Oreca 07: Manuel Maldonado – Tijmen van der HelmJob van Uitert

LMGTE

  • #33 Corvette Racing – Chevrolet Corvette C8.R: Nicky Catsburg – Ben Keating – Nicolas Varrone