Supercar Spa: mooie races dit weekend

Het zeven kilometer lange circuit van Spa-Francorchamps is altijd een hoogtepunt op de kalender voor de coureurs en teams in de Supercar Challenge. De groene heuvels, twintig fantastische bochten en volop kansen om in te halen, het zijn de ingrediënten die het Formule 1 circuit in de Belgische Ardennen zo geliefd maken. Met het weer moet je wat geluk hebben en tijdens de Spa Euro Races hadden de rijders met een heerlijk zonnetje en aangename temperatuur niets te klagen. Dat deden ze ook niet, want tijdens twee geweldige races lieten ze alles zien dat autosport zo mooi maakt. Maar liefst twaalf verschillende winnaars en strijd door het hele veld.

(persbericht)

Prototypes
De prijzen bij de Prototypes werden dit weekend eerlijk verdeeld. In de eerste race op zaterdag was de equipe Alain Berg-Patrick Engelen in hun Norma M20FC de sterkste en werd equipe Rodolfo Gonzales- William Stowell in de Praga R1T tweede. In de tweede race draaiden ze de rollen om.

GT divisie
Vooraf is niet te voorspellen welke GT-rijders op het podium zullen komen. De coureurs zijn allemaal in topvorm, de auto’s zijn super en een klein detail maakt het verschil. Dat was ook tijdens de Spa Euro Races te zien, want waar in de eerste race de equipe Mex Jansen-Jordin Poland er met de grootste beker vandoor ging was dat in de tweede race de equipe Max Tubben-Max Weering. Bob Herber viel in de eerste race uit, maar werd in de race op zondag tweede.

Radical SR3
Jerome Greenhalgh was op Spa-Francorchamps in zijn element, hij won beide races overtuigend. De equipe Eddie van Dam-Vlad Raducanu werd in de eerste race tweede, Melvin van Dam had helaas de pech dat hij na een touché uitviel. In race twee waren ook hier de rollen omgedraaid. Dit keer viel Eddie van Dam uit, maar Melvin van Dam kwam nu als tweede Radical SR3 over de finish.

Supersport 1
De grote winnaar in Supersport 1 was Jonas De Kimpe, hij werd in zijn VW Golf TCR in beide races eerste. Laurens de Wit mocht met een tweede plaats in race 1 en een derde in race 2 ook tweemaal naar het podium. Equipe Tim Schulte-Paul Meijer werd in race 1 derde en Dennis en Steff de Borst pakten tot hun grote vreugde de tweede plaats in de tweede race.

Supersport 2
Ook in Supersport 2 waren er twee verschillende winnaars. In race 1 was Maik Broersen de sterkste, voor Tony Verhulst en equipe Priscilla Speelman-Teunis van der Grift. Race 2 werd een prooi voor Andy Dam, die finishte voor Broersen en equipe Haso en Semo Keric.

Sport 1
In de Sport 1 divisie was er in de eerste race geen kruid gewassen tegen de Zilhouette van Mark Jobst. De gele Renault Clio van Rob Nieman kwam in de eerste race als tweede over de meet, maar won de tweede race voor Jobst. Wouter Manderveld werd in beide races derde.

Sport 2
Ook in Sport 2 werd de winst gedeeld. In de eerste race was het equipe Ignace van den Broeck-Leon Iserbyt die in hun Renault Clio als eerste de finish passeerde voor equipe Robin Dries-Samuel Hilgers in een zelfde Clio. In de tweede race wisselden zij van positie op het podium.