In een notendop: VAS Actua regionaal

  • VAS Rally – Volgende zaterdag 10 juni, organiseert Autoclub Scuderia Vervica de Rally van Wervik, de vierde manche van het VAS regionaal rallykampioenschap. De Rally van Wervik wordt verreden over een totale lengte van 210 km en telt vier lussen van drie klassementsproeven. Op de deelnemerslijst staan namen als Bernd Casier (Ford Fiesta R5), Steven Dolfen (Ford Fiesta Rally2), Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) en Freddy Loix (Skoda Fabia R5). Zij nemen het op tegen Niels Reynvoet (Citroën C3 Rally2), Davy Vanneste (VW Polo GTI Rally2) en een veld aan krachtige Porsches, met o.a. Lefevere, Monnens en Van Parijs. Er is ook een mooi startveld bij de Historics met o.a. Paul Lietaer, Didier Vanwijnsberghe, PJ Maeyaert en Cedriek Merlevede die het zullen opnemen tegen VAS rijders als een Claude Debue, die hun kampioenschapspositie zullen verdedigen. Het zenuwcentrum blijft Wervik en de basisschool “De Graancirkel”, waar het start- en finishpodium zich bevindt en iedereen terecht kan voor een natje en een droogje en informatie over de rally.
  • VAS Classic – De Molen Classic editie 2023 zag een algemene zege van routiniers Buelens en Bersipont (Volvo Amazone). Het was een wedstrijd waar de verschillen klein bleven en het verschil op tijd werd gemaakt. Naast Pascal Buelens en Frank Bersipont, de winnaars van de klasse Oldtimer, mochten Toertimer winnaars Evy Vandervaeren en Jelle De Cnodder (Citroën C4) op de tweede podiumtrede (met slechts 0,70 punten achterstand) en werden Sander en Paul Van den Wyngaert (VW Corrado) derde. Voor de zege in de klasse Youngtimer moeten we zakken naar de 23ste plaats algemeen, om Tim Lefebvre en Jeffrey Pollet op BMW 318 te vinden.
  • VAS Slalom – De zege in de Druivenslalom ging naar Limburger Jos Bronckart op Mini. Hij was in alle reeksen de snelste en ging voor aan Dirk Smets (Mini Alora) en Bernard Wilmet (Peugeot 104). Het is nu wachten tot de finale voor het VAS kampioenschap op 15 oktober in Kinrooi, maar de liefhebbers kunnen ondertussen nog terecht in het VASAF ‘interfederale’ kampioenschap.

(Foto: rv / J.Moons)