GT4 European Series: winst voor Antoine Potty en Xwift Racing Events na onwaarschijnlijke wedstrijd

Antoine Potty demonstreerde vanmiddag op het circuit van Paul Ricard met zijn Toyota GR Supra GT4 Evo in moeilijke weersomstandigheden zijn kunnen. De Belg bezorgde zo samen met zijn Franse teamgenoot Etienne Cheli het Belgische Xwift Racing Events een eerste overwinning op Europees niveau.

(Foto: © SRO / GT4 European Series)

Etienne Cheli nam de eerste stint voor zijn rekening, startte als vijfde en behield deze plaats tot de verplichte pitstop. Na de stops was teamgenoot Potty derde. Het begon echter te regenen. In deze delicate situatie ging de Belg eerst voorbij Day (Mirage Racing – Aston Martin) en daarna verschalkte hij leider Michael Schrey (Hofor Racing by Bonk Motorsport – BMW). Verschillende wagens opteerden voor regenbanden, maar de Xwift Toyota bleef op slicks. In de slotfase waren de wagens met regenbanden duidelijk sneller op de doornatte omloop. In de laatste ronde kreeg Potty nog behoorlijk wat tegenstand van de Schrey, maar de BMW kreeg net voor het einde nog een tik van een Mercedes die slipte. De Toyota van Potty-Cheli kwam uiteindelijk met 3,4 seconden voorsprong op de BMW van Michael Schrey en Gabriele Piana over de finish.

Kenny Herremans en Dante Rappange eindigden 25ste met hun Chevrolet van V8 Racing. Rodrigue Gillion (Racing Spirit of Léman – Aston Martin) werd 29ste.