Formule E Indonesië: Günther met winst, Vandoorne als negende

Maximilian Günther (Maserati) heeft zijn team hun eerste overwinning bezorgd in de Formule E. De Duitser reed overtuigend naar de zege in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Jake Dennis (Andretti) werd tweede. Mitch Evans (Jaguar) kwam als derde over de meet. Stoffel Vandoorne (DS Penske) finishte als negende.

(Foto: © Maserati MSG Racing)

Maximilian Günther (Maserati) startte vanop de polepositie en verzilverde die ook. Hij hield Jake Dennis (Andretti) drie seconden achter zich. Mtich Evans (Jaguar) tikte als derde aan, al kwam hij vijftien seconden na Dennis aan. De Nissan-rijders, Sacha Fenestraz en Norman Nato, sloten de top vijf af. Stoffel Vandoorne (DS Penske) moest tevreden zijn met een negende plek.

Pascal Wehrlein (Porsche) werd zesde, maar door een puntenloze race van Nick Cassidy (Envision) neemt de Duitser de leidersplaats over. Ook Dennis springt over Cassidy, hij staat slechts één punt achter op Wehrlein. Evans staat vierde op 25 punten. Jean-Éric Vergne (DS Penske) bezet de vijfde plek met een achterstand van 37 punten.

Voor de twaalfde manche van het seizoen trekt de Formule E naar het Amerikaanse Portland. Op 24 juni zal er voor het eerste een Formule E-race verreden worden.