Formule E Indonesië: Wehrlein triomfeert, net geen podium voor Vandoorne

Pascal Wehrlein (Porsche) heeft de eerste van twee Jakarta e-Prix op zijn naam geschreven. Hij doet door de zege een goede zaak in de WK-stand. Jake Dennis (Andretti) kwam net achter de Duitser aan, poleman Maximilian Günther (Maserati) werd derde. Stoffel Vandoorne (DS Penske) viel net naast het podium.

(Foto: © Porsche)

Pascal Wehrlein (Porsche) was na een sterke seizoenstart het goede gevoel wat kwijt in de voorbije races. Dat heeft de Duitser nu teruggevonden, hij won de eerste van twee Jakarta e-Prix. Hij hield Jake Dennis (Andretti) nipt achter zich. Maximilian Günther (Maserati) kon zijn polepositie niet omzetten in een zege, hij moest al snel de koppositie afstaan aan Wehrlein. Günther werd derde. Stoffel Vandoorne (DS Penske) finishte als vierde.

Nick Cassidy (Envision) behoudt zijn leidersplaats in de WK-stand. Hij heeft nog slechts twee punten voorsprong op Wehrlein. Dennis staat op veertien punten. Jean-Éric Vergne, ploegmaat van Vandoorne, heeft een achterstand van 31 punten. Mitch Evans (Jaguar) maakt de top vijf compleet, 35 punten staat hij in het krijt bij Cassidy.

Morgen staat er nog een race gepland in de Indonesische hoofdstad Jakarta. De vrije training start vannacht om 3u05, gevolgd door de kwalificatie om 5u40. De race start net zoals vandaag om 10u03.