F1 Barcelona: Red Bull snelst in droog/natte laatste vrije training

Max Verstappen (Red Bull) zette de snelste tijd neer in de derde en laatste vrije training op het Circuit Barcelona-Catalunya. Sergio Pérez (Red Bull) ging een kwartseconde trager. Lewis Hamilton (Mercedes) sloot de top drie af. De regen arriveerde al snel en zorgde voor veel minder actie op de baan.

(Foto: © Red Bull Racing)

De oefensessie startte droog, maar na een handvol minuten was er code rood. Logan Sargeant (Williams) was van de baan geschoven en in de grindbak gestrand. Max Verstappen (Red Bull) had de snelste tijd neergezet, ploegmaat Sergio Pérez volgde hem op de tweede plek. Lewis Hamilton (Mercedes) reed in de korte tijdspanne de derde tijd.

Tijdens de onderbreking bereikte de regen het circuit, maar die viel niet – zoals verwacht – met bakken uit de lucht. Hij was zelfs niet hevig genoeg voor de intermediate-banden, maar voor de droge banden was het dan weer te nat. Het waren dus lastige omstandigheden en daardoor besloot iedereen om bijna een halfuur lang in de garages te blijven.

Uiteindelijk kwam iedereen toch nog eens proeven van de natte omstandigheden om toch nog ietwat te kunnen leren. Voor de kwalificatie zou het weer ook wisselvallig zijn, met eventuele onweersbuien. Die kwalificatie begint om 16u00.