WRC Sardinië: Tom Rensonnet blikt vooruit

Na de snelle Zweedse sneeuw en het verraderlijke Kroatische asfalt krijgen Tom Rensonnet en Loïc Dumont nu de zware onverhardwegen van de Rally van Sardinië voor de wielen geschoven. Er kan geen twijfel over bestaan: de deelnemers aan het Junior WRC-kampioenschap zullen er in de eerste plaats moeten voor zorgen dat hun auto heel blijft.

Foto: © RACB National Team

Er liggen enorm veel rotsen en stenen op het parcours”, bevestigt de rijder van de Ford Fiesta Rally3 in de kleuren van het RACB National Team. “Bovendien werd de eerste verkenningsdag, afgelopen dinsdag, afgewerkt in zware stortregens. Als de weersvoorspellingen kloppen en het eiland tijdens de volgende dagen opnieuw volop van zonneschijn kan genieten, dan zullen we met een heel zwaar parcours moeten afrekenen.

Bij de vorige rally legde onze landgenoot beslag op de tweede plaats in Junior WRC, en hij is niet van plan om in Sardinië een andere aanpak te hanteren…

Ik heb nul ervaring op onverhard”, benadrukt hij. “Dit weekend ga ik vooral proberen om lekke banden te vermijden en mijn wagen niet te veel te laten afzien.