Moto: Francorchamps is klaar voor de Spa24 EWC

Met nog twee weken te gaan voor het grootste motorsport-gebeuren in België, was er de persconferentie voor de 24u van Francorchamps voor Motoren.

De Belgische Motorrijdersbond (BMB) zette opnieuw zijn schouders onder dit evenement, samen met het circuit van Francorchamps en met organisator Claude Michy. Liefst 40 officials en 150 baanposten zullen 16, 17 en 18 juli alles in goede banen leiden.

Tickets zijn er vanaf 40€ (1 dag) tot 79€ (weekend) en daarin is niet enkel de toegang tot de races inbegrepen, maar ook de toegang tot de paddock, de tribunes, de “meeting area” met de rijders, en op vrijdag en zaterdag een pitwalk.

Daarnaast is er opnieuw een fan village met merchandise, twee freestyle shows, trial demo’s, simulatoren en een concert. Doe er uw voordeel mee!

Ruw geschetst is er op donderdag de parade, waarbij de motoren de heen en terug maken van het circuit naar Malmedy. Vrijdag zijn er de trainingen en kwalificaties (inbegrepen de nachttraining op vrijdag) en zaterdag wordt er opgebouwd naar de race toe met de warmup en de sidecar races.

De start wordt gegeven om 14u00 op zaterdag en de finish is er zondag om 14u00. Voor de Belgische fans zullen veel ogen gericht zijn op het BMW Motorrad World Endurance team, onder leiding van onze landgenoot Werner Daemen. De bezetting wordt op Spa aangevuld met onze landgenoot Vincent Lonbois. We zien er ook ons “nieuwe” Belgische Superbike team in actie, KM99 dat een Yamaha inzet voor o.a. Bastien Mackels. In de Superstock klasse (die dichter bij de seriemodellen ligt) zien we traditiegetrouw een contingent aan Belgen met o.a. Arnaud De Kimpe (Team Racing 85), Loris Cresson (BMRT 3d Maxxess Nevers), Luca De Vleeschauwer en Sander Claessen (Energie Endurance 91)