Le Mans 24: in een notendop

  • Spirit of Le Mans 2023 – Dit jaar gaat de prijs naar Akio Toyoda, voorzitter van Toyota Motor Corporation. Toyota is na Ferrari, Porsche en Audi de vierde fabrikant die vijfmaal op rij heeft gewonnen.
  • Centenary Grand Marshal – Tijdens de race van 2022 werd de negenvoudige winnaar van de 24 Uur van Le Mans Tom Kristensen, al ambassadeur voor het eeuwfeest benoemd. De volgende logische stap was dan dat Kristensen Grand Marshal voor de editie 2023 zou worden. Hij zal kort voor 16u00 de 62 auto’s door de formatieronde van de 24 Uur van Le Mans loodsen.
  • Waterstof – Met als doel de autosport koolstofvrij te maken en bij te dragen aan de noodzakelijke energietransitie, werkt de Automobile Club de l’Ouest sinds 2018 aan de introductie van waterstof in de competitie. Met MissionH24, een samenwerkingsprogramma tussen de ACO en GreenGT, worden veiligheid, prestaties en tankstructuren samen met de FIA bestudeerd met het oog op de oprichting van een categorie gewijd aan waterstofprototypes tijdens de 24 uur van Le Mans tegen 2025-2026. (Foto: © ACO)
  • Junior – TOYOTA GAZOO Racing heeft aangekondigd dat de Japanse Super GT en Super Formula-rijder Ritomo Miyata is geselecteerd als lid in het WEC Challenge Programme. Miyata zal deelnemen aan rijsimulatortrainingen en ander ontwikkelingswerk bij TOYOTA GAZOO Racing Europe (TGR-E) in Keulen, Duitsland. Hij zal als niet-rijder het team in Le Mans, Monza en Fuji vervoegen.