De autosport dit weekend: een dolgedraaide kalender

De autosport staat voor een superweekend, met niet minder dan vier wereldkampioenschappen en dan rekenen we daar de testdagen van het FIA WEC in Le Mans nog eens niet bij. Maar ook in eigen land valt er heel wat te beleven. We trachten u het één en ander in een overzicht te gieten.

In Barcelona is de F1 toe aan de tweede wedstrijd op Europese bodem toe… alvorens het kampioenschap richting Canada trekt… om dan weer naar Europa te komen. In Catalonië zijn ook de F2 en de F3 van de partij, uiteraard met Amaury Cordeel.

Ook in Zuid-Europa, maar dan op Sardinië, start donderdagavond de zesde WK-rally van het seizoen, met een reeks Belgen, waaronder Thierry Neuville die stilaan zijn laatste jokers inzet als hij nog kans op de wereldtitel wil maken.

Nog op onverhard, althans deels, en ook weer in Zuid-Europa, is er de opener van het WK Rallycross en de tweede manche van het Europese kampioenschap in Montalegre.

Tot slot wordt in Indonesië geracet in het kader van het WK Formula E, terwijl in Le Mans de testdag van de 24 Uur van Le Mans op het programma staat.

Maar nog veel meer…

In Paul Ricard zijn we toe aan de tweede meeting van zowel de GT World Endurance, met een uithoudingsrace op zaterdagavond, als de GT4 European Series. De Lamborghini Super Trofeo start in het zuiden van Frankrijk aan het seizoen, met als één van de topfavorieten Ugo De Wilde en Nigel Bailly.

In Detroit gaan de Indycar-troepen alweer aan de slag, een week na de Indy 500, terwijl Bertrand Baguette zijn favoriete circuit van Suzuka terugvindt voor de derde manche van de Super GT.

Ook in onze contreien

In Spa-Francorchamps ontvangt de Spa Euro Race-meeting op zaterdagavond niet alleen de avondrace van het Belcar Endurance Championship, maar ook de Supercar Challenge en de Fiesta Sprint Cup, naast nog een reeks andere internationale competities. In Arendonk is er het BK Rallycross en in het Nederlandse Assen wordt donderdag al de tweede meeting van de Porsche Sprint Challenge Benelux afgewerkt.

Last but not least is er VAS-activiteit met de Molenclassic op zaterdag en de Druivenslalom in Overijse op zondag!