Karting: stevige Limburgse generatie met ook Beau Lowette

Ons land telt niet enkel zeer sterke vertegenwoordigers in diverse autosportcompetities, maar ook aanstormend talent in het karting. Limburg speelt daarin een behoorlijke rol, met onder meer Henri-Constant Kumpen en Thomas Strauven, maar ook Beau Lowette behoort tot de aanstormende generatie van jong karting-geweld. Lowette komt uit voor het team Daems Racing.   

Foto’s: © Lowette

Afgelopen weekend was Beau Lowette, de zoon van Stijn Lowette, aan het werk in de Rotax Eurotrophy in het Franse Val D’argenton. Tijdens de kwalificatie reed Beau naar de polepositie, maar een technische inbreuk, met name te veel vet in de koppeling, leidde tot een diskwalificatie. “Op zich levert het geen voordeel op, maar regels zijn regels”, klonk het in het kamp van de jonge Limburger. “Het vervolg was een laatste en 34ste startplaats in de drie heats, wat uiteraard betekent dat je hard moet knokken.

Vooraan in de finale

Beau Lowette kweet zich prima van zijn taak en reed naar een zevende stek op de startgrid voor de pré-finale, een wedstrijd die hij perfect beheert en op het podium afsluit. Die derde plaats was meteen ook synoniem voor een derde plaats op de startgrid van de finale.

In die finale rijdt Beau naar de tweede plaats, maar enkele kleine foutjes en vooral een straf maken dat een achtste plek het eindresultaat wordt. “Hij heeft laten zien dat hij erg snel is, getuige zijn snelste rondetijd in de finale, maar een beetje gebrek aan ervaring en wat stress, maken dat hij achtste wordt. Beau heeft echter laten zien wat hij kan, net als vorige week toen hij tweede werd in het Belgian Max Rotax kampioenschap. Hij reed toen tien rondjes op kop. De volgende wedstrijden zijn begin juli in Mariembourg en zal hij zich opnieuw kunnen tonen!”