F1 Monaco: winst voor Verstappen, chaos door regenval

Max Verstappen (Red Bull) heeft de GP van Monaco gewonnen. Fernando Alonso (Aston Martin) werd tweede, Esteban Ocon (Alpine) knap derde. In het middenveld ontstond er chaos nadat een regenbui het circuit bereikte.

(Foto: © Red Bull Racing)

De GP van Monaco leek opnieuw af te stevenen op een parade, maar een ietwat hevige bui bracht daar verandering in. Lance Stroll (Aston Martin) en Kevin Magnussen (Haas) moesten in het natte weer de strijd staken. Sergio Pérez (Red Bull) mocht meermaals van geluk spreken dat zijn ophanging het niet begaf na botsingen met George Russell (Mercedes) en de muur.

Max Verstappen (Red Bull) behield doorheen de droge naar natte race voldoende afstand op zijn achtervolgers en won voor de tweede keer in de straten van Monaco. Fernando Alonso (Aston Martin) kwam als tweede aan en mocht voor de vijfde keer dit seizoen op het podium staan. Esteban Ocon (Alpine) werd knap derde. Mercedes pakte een vierde en vijfde plek. Thuisrijder Charles Leclerc (Ferrari) kwam niet verder dan een zesde plek.

Verstappen breidt leiding uit

Verstappen heeft een uitstekende zaak gedaan in de WK-stand. Door zijn zege en de puntenloze race van zijn ploegmaat Pérez verstevigt de Nederlander zijn leidersplaats. Zijn voorsprong bedraagt 39 punten. Pérez verliest ook veel terrein op Alonso, de Spanjaard sluipt tot op twaalf punten. Het Mercedes-duo van Lewis Hamilton en George Russell staan op de vierde en vijfde plek. Ferrari zakt dus weg uit de top vijf in het rijderskampioenschap.

Na vijf opeenvolgende GP’s op stratencircuits trekt het F1-circus komend weekend naar een traditioneel circuit, het Circuit Barcelona-Catalunya. Van 2 tot 4 juni werken de F1-rijders op een steenworp van de Spaanse kust de GP van Spanje af.