TCR Spa: Kobe Pauwels wint TCR Europe, algemene zege voor Yann Ehrlacher

Yann Ehrlacher won met een Lynk & Co 03 FL TCR de wedstrijd van zaterdag op het circuit van Spa-Francorchamps. De Fransman startte vanaf pole en reed een hele wedstrijd aan de leiding. De achttienjarige Kobe Pauwels reed een knappe race en werd met zijn Comtoyou Audi eerste in TCR Europe en vierde algemeen.

De TCR-wedstrijd op Spa telde zowel mee voor TCR World Tour en TCR Europe. Yann Ehrlacher, tweemaal WTCR kampioen, startte met zijn blauwe wagen van Cyan Racing Lynk & Co vanaf pole en zette dit zonder problemen om in een zege. De Fransman won met 1,6 seconden voorsprong op Nestor Girolami. Kobe Pauwels, afkomstig uit Leopoldsburg, had in de aanvangsfase de derde positie in handen. Bij een herstart na een neutralisatie moest de jonge Belg echter Santiago Urrutia, met een Lynk & Co, voor laten. Pauwels was de eerste van vier Audi RS3 van Comtoyou Racing. Rob Huff eindigde voor het Belgische team vijfde, Frédéric Vervisch reed een mooie inhaalwedstrijd en werd zesde en plaats zeven was voor de Nederlander Tom Coronel.

“Ik was dicht bij een algemeen podium.” vertelde een uiterst tevreden Kobe Pauwels na afloop. “Het was slechts m’n derde wedstrijd in TCR Europe en het is uiteraard super om achter drie World Tour-deelnemers vierde te eindigen en eerste in het Europese kampioenschap. Het was de eerste keer dat ik een herstart nam na een safety car, en mijn banden waren hierop net niet goed voorbereid, waardoor ik de derde plaats verloor. Maar het blijft een fantastisch resultaat waarmee ik heel tevreden ben.”

Het klassement in de World Tour wordt nu aangevoerd door Ehrlacher met 73 punten. Frédéric Vervisch is hierin vierde met negen punten achterstand. Tom Coronel heeft nog steeds de leiding in de tussenstand omtrent TCR Europe en ook plaatsen twee en drie zijn hierin voor het Belgische Comtoyou. John Filippi is tweede met 21 punten achterstand op de Nederlander en Pauwels staat derde met 24 punten minder dan Coronel.