Supercup Monaco: start van het seizoen met twee Belgen

Dit weekend start het nieuwe seizoen van de Porsche Supercup op het stratencircuit van Monaco. Normaal had het seizoen vorige week al van start moeten gaan in Imola, maar door de overstromingen kon daar niet worden geracet. Zondag vindt dus de seizoenopener plaats in het prinsdom met 28 Porsche 911 GT3 Cup aan de start.

(Foto: © Porsche)

Twee van de 28 rijders zijn Belg en rijden allebei hun eerste volledige seizoen in de Porsche Supercup. Ghislain Cordeel, broer van F2-rijder Amaury, gaat bij het Nederlandse GP Elite aan de slag, Benjamin Paque rijdt voor het Franse CLRT. Zij zullen het moeten opnemen tegen onder andere Jorge Lorenzo, drievoudig MotoGP-wereldkampioen, die ook zijn eerste volledige seizoen zal rijden. Dylan Pereira, die zich vorig jaar tot Supercup-kampioen kroonde, zal zijn titel niet verdedigen.

Door de afgelasting van Imola telt de kalender zeven manches in plaats van acht, allemaal zijn het nevenraces tijdens een Formule 1-weekend. Het Porsche-veld trekt onder andere naar Spa-Francorchamps (28-30 juli), ook Zandvoort (25-27 augustus) zal de Supercup ontvangen. Op het circuit in Monza (1-3 september), de ‘Temple of Speed’, wordt het seizoen afgesloten.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.