Spa 24: Xavier Maassen met Team Parker Racing

Xavier Maassen is jarenlang actief geweest in de Porsche Carrera Cup Benelux, met twee schitterende titels op zijn palmares, maar na jaren van het beste sprintwerk in de Benelux, keert de Limburger nu terug naar zijn eerste liefde: de uithoudingsraces. En waar beter van start te gaan dan in de grootste 24 uurs GT race ter wereld, de 24 uur van Spa.

Na zijn seizoenen in karting en eenzitter, zette Xavier Maassen in 2008 de stap naar de  GT’s in het endurance-racen. Heel lang zagen we Maassen op internationaal niveau presteren, met onder meer winst in de 24 Uur van Zolder en een podium in de GT1-klasse van de 24 Uur van Le Mans, maar ook zeges in de Blancpain Endurance Series, Belcar, het WK GT1 en diverse andere series en kampioenschappen. Een kleine tien jaar geleden waagde Maassen ook zijn kans in de sprintraces van Porsche in de Benelux en zowel in 2014 (Porsche GT3 Cup Challenge Benelux) als 2017 (Porsche Carrera Cup Benelux) schreef hij de titel in de snelste merkencup van de Benelux op zijn palmares in. Maassen won in 2022 nog een race van het kampioenschap in de kleuren van RedAnt Racing, nadat hij eerder dat seizoen ook al een podiumplaats scoorde. Desondanks besliste de nu 42-jarige Maassen tijdens de winter van 2022-2023 om weer richting de endurance racerij te gaan. 

Een bewuste keuze ondanks het feit dat ik nog steeds mijn mannetje in de Porsche Carrera Cup Benelux kon staan. Echter het kampioenschap is meer en meer het jachtterrein van de jonge wolven en het leek me een goede keuze om weer voor het voor de mooiste 24 uurs races te opteren”, legt Xavier Maassen uit. “Ik kies daarbij niet voor een heel kampioenschap, maar wel voor bepaalde wedstrijden, in casu de 24 Uur van Spa, de 24 Uur van Zolder en de 25 Hours VW Fun Cup. De lijst kan zeker nog langer worden, maar dit is de basis van het programma 2023. In 2024 of 2025 willen we weer in Le Mans aan de start staan.

Richting de Ardennen met Porsche 

De eerste opdracht is de 24 Uur van Spa, een wedstrijd die door een speling van de internationale kalender naar het eerste weekend van juli verschoven is. De testdagen van de klassieker in de Belgische Ardennen vonden al plaats op dinsdag 23 en woensdag 24 mei. Tijd dus om de grote lijnen van de opdracht te onthullen…

Xavier Maassen: “Ik start met Team Parker Racing, een bekend Brits team dat een Porsche 911 GT3 R inzet. Mijn teamgenoten zijn drie Britten, met name Derek Pierce, Kien Jewiss en Andy Meyrick, de voormalige Bentley-fabrieksrijder. Wij komen uit in de sterk bezette Bronze-klasse, een klasse die erg in trek is omdat er een startbewijs voor de 24 Uur van Le Mans te winnen valt. Er starten meer dan twintig wagens in de klasse en het wordt dus een enorme strijd om een goed resultaat neer te zetten. Team Parker Racing betwist het hele seizoen van de GT World Europe Endurance Cup, dus moet ik hen in Spa helpen om een stap richting dat startbewijs voor Le Mans te zetten. De voorbereiding startte effectief deze week op dinsdag en woensdag en ik heb genoten om weer achter het stuur van een GT3-wagen te mogen zitten!”

Op 15 en 16 juli volgt dan de 25 Uur VW Fun Cup in Spa en op 26 en 27 augustus staat de 24 Uur van Zolder op het menu. Daarover volgt later meer nieuws!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.