In een notendop: FIA WEC

  • Le Mans 24 – Jacques Villeneuve is door Vanwall bedankt voor bewezen diensten. De Canadees zal in Le Mans door de Fransman Tristan Vautier vervangen worden. Tom Dillmann en Esteban Guerrieri zijn de teamgenoten van de Fransman die aan zijn tweede deelname in Le Mans toe is. Opvallend, reserverijder Esteban Muth blijft dus op de reservebank. Muth zag eerder ook al een zitje in DTM aan zich voorbijgaan. De talentvolle Brusselaar heeft jammer genoeg nog geen programma in competitie. 
  • FIA WEC Monza – Proton Competition maakt zijn debuut in de categorie Hypercar tijdens de 6 uur van Monza met een privé Porsche 963. Twee rijders zijn bevestigd, met name Harry Tincknell en Gianmaria Bruni. De derde naam is nog open. (Foto: © Porsche) 
  • LMP2 – Er zijn ook wijzigingen in de klasse LM P2 voor Monza. Mirko Bortolotti komt uit in DTM en wordt in de Prema Oreca 07 vervangen door Mathias Beche naast Doriane Pin en Daniil Kvyat. Ben Hanley en Giedo van der Garde keren terug naar United Autosports om Filipe Albuquerque en Tom Blomqvist te vervangen, die datzelfde weekend racen in IMSA op het Canadian Tire Motor Park.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.