Spa GT Open: ook races voor eenzitters

Op Spa-Francorchamps zijn dit weekend ook diverse race voor eenzitters te volgen, met de Italiaanse F4 en de Euroformula Open. Voor de tweede meeting van het seizoen 2023 maakt de Euroformula Open de verplaatsing naar Spa-Francorchamps en dat na een mooi openingsweekend in Portimão. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor meer geweldige actie en strijd op de piste.

Foto: © Euroformula

De afspraak in België wordt echter gekenmerkt door een technische première. Voor het eerst zullen de Dallara 320 uitgerust worden met Pirelli-rubber en dat voor de rest van het seizoen.

Sportief mogen we ons in Spa-Francorchamps verwachten aan een duel tussen Noel León (Motopark) en Francesco Smonazzi (BVM Racing), de rijders die in Portugal elk ook één overwinning pakten. De Mexicaan, die in Amerika in de F4 de hoofdrol speelde, en de Italiaan, die bezig is aan zijn tweede volledige seizoen in de serie, willen allebei hun status als titelkandidaat bevestigen. In het Motopark-kamp zullen Bryce Aron en Cian Shields, in hun eerste seizoen op dit niveau, na een uitstekend debuut in Portugal verdere vooruitgang willen boeken.

Juju Noda (Noda Racing) tot slot maakte indruk bij haar debuut in Portugal en het Japanse meisje zal de aandacht blijven trekken terwijl ze haar duel voor de Rookie Trophy voortzet met de jonge Duitser Jakob Bergmeister (Motopark).

Beide races duren 13 ronden of 30 minuten en starten respectievelijk zaterdag om 16u30 en zondag om 15u35. Herhalen we dat de toegang gratis is.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.