De autosport dit weekend: twee zeer uiteenlopende klassiekers

Dit weekend is een weekend van klassiekers en nog veel meer in de autosport. Uiteraard zijn er de Indy 500 en F1 in Monaco, twee iconische wedstrijden, bijzonder verschillend ook, maar zeer gewild bij rijders en teams.

Foto: © Indy

Er is echter meer dan alleen F1 en Indy. In Monaco zien we ook de F2, F3 en Porsche Supercup aan het werk, met uiteraard Amaury (F2) en Ghislain Cordeel (Porsche Supercup). In de Porsche-competitie zijn er uiteraard twee Belgen, met ook Benjamin Paque die er voor de tweede maal start.

In eigen land krijgt het circuit van Spa-Francorchamps het bezoek van de GT Open en TCR Europe, naast een rits andere wedstrijden in een weekend dat gratis is voor het publiek. Nog in eigen land is er de VAS ORC Canal Rally.

BGDC en de 2CV/C1-competitie trekken dan weer naar Magny-Cours waar die laatste serie een 24-uursrace afwerkt.

In het buitenland is er de start van het DTM, dat dit jaar echter bijzonder Duits gekleurd is, met zes races in Duitsland, één in Oostenrijk en één in Nederland. Er is geen Belgische inbreng, op één invalbeurt van Dries Vanthoor in Zandvoort na. Esteban Muth start jammer genoeg niet. De eerste afspraak is in Oschersleben.

Op de Red Bull Ring staat de GT2 European Series voor de tweede meeting van het seizoen, met uiteraard Stienes Longin, Peter Guelinckx en Nicolas Saelens. In Donington is er de derde afspraak van de Britse GT.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.