Ring 24 H20: Frikadelli Racing Team op weg naar de zege?

Met nog vier uur voor de boeg leidt de Nederlander Nicky Catsburg met de Frikadelli Ferrari 296 GT3 met 2 minuten en 20 seconden voorsprong op de #98 ROWE Racing BMW van Dries Vanthoor. Wordt het een eerste algemene overwinning van de Ferrari 296 GT3 in een 24 uursrace of een eerste van de BMW M4 GT3 bij de 24 Uur van de Nürburgring? Op de derde positie ligt de van pole gestarte #4 Team Bilstein Mercedes van Marciello met een 40-tal seconden achterstand op de BMW.

Zowel de Ferrari als de BMW hadden op zondagmiddag zeventien pitstops gemaakt. De BMW kwam echter steeds twee ronden later binnen dan de Ferrari, een verschil dat op zaterdagavond ontstond door de lekke band van de Ferrari.

De hartslag van Gilles Magnus ging ongetwijfeld even omhoog toen hij net voor de middag bij het inhalen van een tragere wagen over het gras moest en de vangrail kuste. Op het eerste zicht kon hij echter zonder noemenswaardige schade en tijdsverlies zijn weg verderzetten. De jonge Belg doet het verder prima en ligt met zijn Audi Sport Team Car Collection R8 op de twaalfde positie. Op plaats veertien, en als derde in Pro-Am, vinden we de Aston Martin van Maxime Dumarey en zijn teamgenoten Breuer, Ortmann en Green.

De Aston Martin Vantage AMR GT4 van Guillaume Dumarey en de BMW M4 GT4 van Jarno D’Hauw zijn nog steeds vierde en zesde in SP10. Kris Cools is met zijn Porsche 911 GT3 Cup (type 991) 31ste algemeen en gaat aan kop in SP7. De twee Porsche van Mühlner Motorsports vinden we terug op posities zeven en acht binnen de klasse CUP 2.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.