M-Cup Sezoens: winst voor Boulat en De Busser

De M-Cup bracht wat ervan verwacht werd tijdens de Sezoensrally, spektakel en mooie passages in en om Bocholt. Franky Boulat en Peggy De Busser (BMW M3 E36) mochten de champagne op het hoogste schavotje ontkurken. Ook al waren er vier piloten de een scratch mochten noteren, toch was Boulat diegene die het meest constant presteerde.

(Foto & tekst: © Koen Nuyts)

Ondanks een technisch defect (motorsteun) vergrootte Franky Boulat stelselmatig zijn voorsprong en won hij de Sezoensrally in de M-Cup. Philip Lommers en Peter Michiels reden hun BMW M3 E36 naar een welverdiende tweede stek op 40 seconden. Patrick Diels, die op twee proeven van het einde nog zicht had op een podiumplaats, moest helaas de handdoek werpen. Daardoor kwam de Duitser Johannes Kessel op het derde podium trapje terecht. Hij reed enkele malen een beste tijd maar moest 1 minuut en 21 seconden toegeven op de winnaar.

Ook te vermelden waard is dat er niet alleen veel stuurmanskunst te zien is in de M-Cup, maar dat het er ook heel vriendschappelijk aan toe gaat. De vierde manche voor de BMW-wagens zit erop en dus is het uitkijken naar de volgende wedstrijd, de Rally of Bertrix. Die staat gepland van 9 tot 11 juni.