Ring 24 H1 – Frikadelli Ferrari aan kop

Na de eerste reeks pitstops was het David Pittard in de Frikadelli Racing Ferrari 296 GT3 die aan de leiding ging voor Maro Engel (Team GetSpeed – Mercedes) en Raffaele Marciello (Team Bilstein – Mercedes). De eerste auto van een Belg is de #1 Audi van Frédéric Vervisch die na een uur Mattia Drudi aan boord had en zesde was.

Op een zonovergoten Nürburgring werd voor overvolle tribunes de start gegeven van de 51ste editie. Het werd een openingsuur zonder noemenswaardige incidenten. Na twintig minuten zagen we een wissel van de leidersplaats. De Italiaan Marco Mapelli (ABT Sportsline – Lamborghini) nam toen de eerste plaats over van Raffaele Marciello, die van pole was gestart. Ook David Pittard en Maro Engel zouden nog voorbij Marciello gaan alvorens de pitstops werden aangevat. Laurens Vanthoor (Dinamic GT – Porsche) was de enige Belg in SP9 die de start nam en de Limburger vertrok van positie 23 en lag na de pitstops vijftiende.

De #98 ROWE BMW van onder andere Maxime Martin en Dries Vanthoor was dertiende, de #22 Car Collection Audi van Gilles Magnus achttiende en de #33 Falken Porsche van Alessio Picariello 23ste. Buiten een excursie bij het dubbelen van de Lionspeed by Car Collection Porsche van Kolb-Campbell-Jaminet-Pilet, met schade achteraan tot gevolg, bleef het een relatief incidentvrije start van de uithoudingsklassieker.

Livestream

Live timing

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.