BRC Sezoens: Potty behoudt koppositie

In de Sezoensrally, de zesde manche van het Belgian Rally Championship, heeft Maxime Potty (Citroën) zijn leidersplaats behouden. Jos Verstappen (Skoda) en Niels Reynvoet (Citroën) verdeelden het grootste deel van de proeven tijdens de tweede lus.

(Foto: © Lorenz Deschuyttere)

Jos Verstappen (Skoda) begon zijn namiddag met snelste tijden in de zesde en zevende KP. Niels Reynvoet (Citroën) was de beste in de achtste proef, Maxime Potty (Citroën) pakte in de negende proef zijn vijfde KP-zege. Reynvoet was opnieuw de snelste in de tiende proef.

Potty heeft zijn voorsprong op de rest zo goed als gelijk gehouden. Hij heeft 26,1 seconden bonus op Verstappen. De Nederlander is naar de tweede plek opgeschoven nadat Bastien Rouard de stuurbekrachtiging van zijn Hyundai verloor, drie minuten moest hij prijsgeven. Reynvoet staat derde op een halve minuut, Charles Munster achtervolgt op 34,6 seconden.

Verstappen leidt in de Master Cup. Gunther Monnens kwam niet door de tiende KP en moest zijn koppositie bij de GT’s afstaan aan Johan Dekens, die veertiende algemeen staat. Jonas Dewilde staat comfortabel eerste in het Junior BRC. Bij de Historics is Dirk Deveux de leider.

De laatste lus van de 46ste Sezoensrally start om 16u57.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.