Ring 24: pole voor Raffaele Marciello, Vervisch achtste

Bij het vallen van de avond benadrukte Raffaele Marciello tijdens de Top Qualifying nogmaals dat hij één van de snelste GT-rijders is. De Zwitser reed met zijn Mercedes-AMG GT3 een rondje van 8:09.058, goed voor de polepositie bij de 51ste editie van de 24 Uur van de Nürburgring. Marciello verbrak met deze tijd ook nipt het ronderecord dat Laurens Vanthoor in 2018 tijdens de kwalificatie liet noteren. Frédéric Vervisch, winnaar in 2022, werd met zijn Team Scherer PHX Audi achtste.

Ook de tweede plaats was voor een Mercedes-AMG GT3 en dit dankzij Maro Engel die een exemplaar van Team GetSpeed bestuurde en net geen halve seconde moest toegeven. Sheldon van der Linde (ABT Sportsline – Lamborghini) eindigde derde en Nick Catsburg (Frikadelli Racing – Ferrari) werd knap vierde.

Frédéric Vervisch was de enige Belg die in actie kwam bij de Top Qualifying. Nadat zijn teamgenoot Mattia Drudi de Scherer PHX Audi via een vijfde plaats in Top Qualifying 1 naar Top Qualifying 2 bracht, was het aan de Belg om de definitieve kwalificatietijd te rijden. Klaus Bachler, de teamgenoot van Alessio Picariello op de #33 Falken Motorsports Porsche, reed een rondetijd die goed was voor de veertiende positie.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.