Ring 24: Gilles Magnus aan het woord

Gilles Magnus is een ‘groentje’ op de Nürburgring en de Antwerpenaar had geen vanzelfsprekende opbouw naar de start van de 51ste editie van de 24 Uur van de Nürburgring. Aan het stuur van zijn #22 Audi R8 LMS GT3 van Audi Sport Team Car Collection ging hij donderdagnamiddag al even van de baan en dat beperkte de rijtijd, iets wat enorm belangrijk is. Toch blijft Magnus positief voor de wedstrijd die zaterdag om 16u00 van start gaat.

Foto: © Audi Sport

Ik heb een wat moeilijke voorbereiding gehad en wilde bij mijn eerste ronden meteen in het ritme zitten, maar dat was misschien iets te optimistisch”, aldus de voormalige winnaar van de 24 Hours of Zolder. “De schade was niet dramatisch, maar ik had al weinig kunnen rijden in de aanloop naar de race en dat is niet ideaal voor je zelfvertrouwen. Ik moet nu gewoon de knop omdraaien en zaterdag en zondag op een goede manier aanpakken.

Magnus kon bovendien door omstandigheden buiten hem om, amper rijden in de races in de aanloop naar de 24 Uur van de Nürburgring en hij moest zelfs zijn toevlucht nemen tot een deelname met kleinere wagens aan enkele wedstrijden om voldoende ronden af te leggen om zo de noodzakelijke licentie te behalen. “Ik heb dat gedaan omdat deze race voor Audi erg belangrijk is en ik hier aan de start wilde staan.”

Geen normaal circuit

“En dit is geen normaal circuit, dus rijtijd is echt belangrijk. Anderzijds, wat een fantastisch evenement en ik geniet er ook wel van, dat motiveert ook. We hebben een goed team, met Luca Engstler, Max Hofer en Dennis Marschall. Ik denk als we goed door de avond en nacht komen, dat we zeker een goed resultaat kunnen neerzetten.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.