FIA ERC Polen: strijd op hoog niveau gaat verder

In een goed gevuld autosport weekend is er ook de derde manche van het Europese kampioenschap rally, met de rally van Polen, waar ze met de Rajd Polski al aan hun 79ste editie toe zijn. Met 83 deelnemers waarvan een groot deel strijd om de Europese kroon bevestigt het ERC zijn goede vorm.

(Foto: © ERC / Tekst: Koen Nuyts)

De leider in het kampioenschap, Hayden Paddon is van de partij. Zijn programma’s in het ERC en Nieuw-Zeeland zorgen ervoor dat hij goed in het ritme zit. De Kiwi kent door zijn ervaring in het WRC de Poolse wegen en zal de te kloppen man zijn. Met een achterstand van 34 punten op Paddon moet de Noor Ostberg de trend ombuigen en zal hij alles uit zijn Citroen moeten halen om in te lopen op de Nieuw-Zeelander.

Er zijn echter nog kapers op de kust. Zo hebben zijn er de Fin Mikko Heikkilä (Fabia Evo) en de Let Martins Sesks (Fabia RS), die altijd goed presteren op snelle proeven. Outsiders zijn de Zweden Tom Kristensson (Citroën C3) en Pontus Tidemand (Fiesta), de Spanjaard Efren Llarena (Fabia) en de Tsjech Filip Mares (Fabia Evo). Ook de thuisrijders Mikolaj Marczyk (Fabia RS) en Grzegorz Grzyb (Fabia Evo) willen schitteren in en om Mikolajki. 

Extra aandacht zal er zeker zijn voor de prestaties van Max McRae. De achttienjarige zoon van voormalig WRC-piloot Alister en kleinzoon van de legendarische Jimmy McRae, maakt zijn debuut in het Junior ERC met een Opel Corsa Rally4. In de Rally4 klasse mag Max het opnemen tegen 25 andere waarvan er zestien de eerste manche van het Junior kampioenschap betwisten.

De onlangs gehomologeerde Renault Clio Rally3 zal in Polen zijn eerste confrontatie aangaan met de Ford Fiesta Rally3. De Argentijn Paulo Soria zal de eer hebben om de Clio te besturen.

Er wachten zestien proeven die een totaal van 182 km tegen de klok bevatten. De debatten gaan van start met de shakedown van Baranowo op vrijdag 19 mei.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.