Ring 24: Alessio Picariello van Azië naar de Eifel

Vorig weekend stond Alessio Picariello aan de start van de openingsmanche van GT World Challenge Asia, en met succes! Op het circuit van Buriram in Thailand mocht onze landgenoot, die een Porsche van AAS Motorsport by Absolute Racing bestuurde, tweemaal op het podium plaatsnemen. In de eerste race van 60 minuten werd hij met zijn Thaise teamgenoot Vutthikorn Inthraphuvasak tweede en bij race 2 werd het duo derde. Zo nam Picariello ook de leiding in de tussenstand van het kampioenschap bestaande uit in totaal zes raceweekends.

(Foto: © Falken Motorsports)

Deze week staat voor de Karolinger de 24 Uur van de Nürburgring op het programma. Het wordt zijn derde deelname, en hij deed dit telkens met Falken Motorsports. In 2021 werd Alessio vierde en vorige jaar moest hij opgeven. De Japanse bandenfabrikant werd in 1983 opgericht en focuste zich sinds 1999 op de 24 Uur van de Nürburgring. Oorspronkelijk met een Nissan, meermaals met Dirk Schoysman aan het stuur, gevolgd door diverse types van de Porsche 911. Het zou dus een mooi verjaardagscadeau zijn mocht Falken Motorsports zondag de Duitse etmaalrace winnen.

Alessio Picariello krijgt voor de editie van dit jaar, zoals in 2021, Klaus Bachler en Sven Müller aan zijn zijde om de blauw-groene #33 Porsche 911 GT3 R (type 992) te besturen. De andere wagen is bestemd voor Joel Eriksson, Tim Heinemann, Nico Menzel en Martin Ragginger. In september vorig jaar won Alessio met een 911 van het type 991 de 12 Uur van de Nürburgring, meetellend voor de Nürburgring Langstrecken Serie.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.