In een notendop: MotoE en Extreme E

  • Extreme-E – In Schotland was er afgelopen weekend de inmiddels al vierde manche van het elektrische offroad kampioenschap. De wedstrijd, gehouden op de terreinen van de openlucht-koolmijn van Glenmuckloch in Dumfries and Galloway, werd een overtuigende zege voor Veloce Racing. Kevin Hansen and Molly Taylor haalden hun tweede zege van het seizoen en reden van start tot finish aan de leiding. Ze hielden het NEOM McLaren Extreme E Team achter zich. Hansen en Taylor staan nu ook afgetekend aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap. De volgende manche is de Island X – Prix op Sardinië, op 8 en 9 juli.
  • MotoE – Jordi Torres (Openbank Aspar Team) won op Le Mans het duel met Hector Garzo (Dynavolt Intact GP) op de lijn en leidde zo een nieuw tijdperk in voor de MotoE, de elektrische serie van het wereldkampioenschap. Ducati levert nu de machines voor MotoE en vanaf dit seizoen volgt ook het elektrische kampioenschap het kwalificatieformat met Q1 en Q2, net als alle andere series in een MotoGP weekend. Matteo Ferrari (Felo Gresini MotoE) was dan weer indrukwekkend in de tweede race van het weekend. Hij kwam terug na een Long Lap penalty (gekregen voor een crash onder geel in race1) en reed naar de winst. Jordi Torres (Openbank Aspar Team) moest genoegen nemen met de tweede plaats, maar hij blijft wel de leider in de tussenstand van het kampioenschap.

Foto: © motogp.com & © extreme-e.com

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.