MotoGP Le Mans: Miller opnieuw sterk

Op het korte circuit van Le Mans is vandaag de aftrap gegeven voor de komende duizendste wedstrijd van het wereldkampioenschap voor motoren, MotoGP dus. Jack Miller bevestigde zijn goede vorm en die van de KTM en gaat als een van de favorieten naar de sessies van morgen. Dan is er een kwalificatie en de sprintrace.

Foto: © motogp.com

Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing) domineerde de beide sessies van de MotoGP en houdt dus ook de beste papieren in handen voor de kwalificatiesessie van morgen, zaterdag. De Australiër wordt gevolgd door Aleix Espargaro (Aprilia Racing) en Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team). Er was ook de langverwachte terugkeer van Marc Marquez (Repsol Honda Team, die dat vierde met twee valpartijen, één in elke sessie. Hij pakte desondanks nog de achtste tijd.

In Moto2 lijkt het duel tussen Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) en Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) nog even door te gaan. Lowes bleef voor aan de jonge Spanjaard, maar met een minieme vijf duizendste van een seconde. Onze landgenoot Barry Baltus (Fietenolie Racing GP) kwam niet verder dan een zeventiende tijd en moet morgen nog aan de slag om een plaats binnen de Q2 te verzekeren.

Jaume Masia (Leopard Racing) bleef de snelste in de Moto3, hij houdt voorlopig Ayumu Sasaki (Liqui Moly Husqvarna Intact GP) achter zich.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.