Le Mans 24: voorverwarmen banden weer toegestaan

De FIA en de ACO hebben in samenwerking met Michelin en Goodyear, de exclusieve leveranciers van het FIA World Endurance Championship (WEC), besloten om voorverwarming van de banden toe te staan voor de komende 24 Uur van Le Mans, nadat vooral in Spa enkele zware incidenten plaatsvonden op koude banden, vooral dan in LM GTE en de klasse Hypercar, wat op veel verzet bij de deelnemers stuitte.

Deze toestemming wordt alleen verleend voor de 24 uur van Le Mans en zorgt ervoor dat rijders van alle niveaus in een zo veilig mogelijke omstandigheden kunnen racen, ongeacht de omstandigheden op het circuit of de temperatuur. Bovendien krijgen bandenfabrikanten, teams en rijders meer tijd om een beter inzicht te krijgen in de manier waarop koude banden op temperatuur moeten worden gebracht.
 
Deze terugkeer naar bandenverwarming zal gelden voor alle drie de categorieën in de race om sportieve eerlijkheid en consistentie te waarborgen. Bovendien zullen de verwarmingskasten 100% duurzame brandstof gebruiken, geleverd door TotalEnergies, de exclusieve leverancier van het FIA WEC.
 
De afschaffing van de voorverwarming is ingevoerd als onderdeel van de langetermijnstrategie voor banden van het FIA WEC, die de afgelopen twee jaar in overleg met de bandenfabrikanten is ontwikkeld.



Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.