RallyX Nordic: drie op een rij voor Viktor Vranckx

Dit weekend werd het tweede weekend van RallyX Nordic georganiseerd op de Tierp Arena in Zweden. Onze landgenoot Viktor Vranckx, die het hele seizoen afwerkt, was uiteraard opnieuw van de partij.

foto copyright Jakub Nitka

Vranckx neemt met zijn elektrische RX2e, waarmee hij vorig jaar kampioen werd, deel in de klasse Supercars. Die klasse Supercars wordt dit jaar voor de finale opgedeeld in Supercar Pro en Supercar Am. In Supercar Pro zien we onder meer namen als Kevin Eriksson, Johan Kristoffersson, Ole Christian Veiby en Yury Belevskiy. In de andere categorie zijn onder meer Daniel Thoren, Stefan Kristenssen en Maiko Tamm concurrenten van Viktor Vranckx.

De jonge Kempenaar kwam na de dubbele winst in Denemarken met veel vertrouwen naar Tierp, waar opnieuw een double header werd afgewerkt.
Dat vertrouwen werd op zaterdag nog eens in de verf gezet na een derde overwinning op rij op zaterdag, waar hij Daniel Thoren (Audi S1) achter zich liet. In de Pro-klasse was de overwinning voor Johan Kristoffersson.

Ook op zondag was Vranckx goed bij de les met als uitschieter een vierde reekstijd in de eerste van drie te rijden heats. In zijn halve finale verloor Viktor dan weer iets te veel tijd na tumult in de start waardoor de Zweed Stefan Kristenssn hem kon voorblijven met zijn Ford Fiesta. In de finale moest hij ditmaal zijn meerdere erkennen in de Est Maiko Tamm (Ford Fiesta), te wijten aan een lekke band waarmee hij de laatste twee ronden diende af werken.
Als extraatje mocht Vranckx ook nog starten in de finale van Supercar Pro. Nadat Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo) en Yury Belevskiy (Audi S1) hun wagen met problemen aan de kant moesten zetten kon Vranckx hier een derde plek veroveren. Kevin Eriksson won met de grote Honda Civic, voor de Zweed Gustav Bergström met een Hyundai i20.

In de klasse Supercar Pro leidt Johan Kristoffersson nog met één puntje voor Kevin Eriksson. In Supercar Am leidt Vranckx met een voorsprong van tien punten op Maiko Tamm.

Tijdens het weekend van 27 en 28 mei is er een nieuwe double header, in het Finse Kouvola.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.