24H Series Spa: Saintéloc Audi wint, Redant Racing en VDS behalen klassezege

De Saintéloc Audi R8 LMS GT3 Evo II van Erwan Bastard, Paul Evrard en Antoine Doquin won een incidentrijke 12 Uur van Spa-Francorchamps. De volledig Franse equipe deelde het podium met Bohn-Allemann-Renauer-Heinrich (Herberth Motorsport – Porsche), die tweede werden, en het trio James-Newell-De Angelis (Heart of Racing by SPS – Mercedes), dat tevens GT3-Am won. RedAnt Racing eindigde tweede in 992 en won de 992 Am-klasse. VDS Racing Adventures behaalde een overtuigende zege in GTX.

Het tweede deel van zes uur, verreden op zondag, werd in droge weersomstandigheden gehouden, in tegenstelling tot zaterdag. Het aantal code 60-neutralisaties bleef echter hoog.

Saintéloc, Herberth Motorsport, Heart of Racing en JP Motorsport (McLaren) wisselden elkaar op zondag af aan de kop van het algemene klassement, waarbij uiteindelijk Saintéloc en Herberth tijdens de laatste uren om de zege streden. De Herberth Motorsport Porsche eindigde, na een lekke band in de slotminuten, met net geen twee minuten achterstand op de Audi.

Na het ongeval van zaterdag, speelde de Haas RT Audi van Frédéric Vervisch, Olivier Bertels, Mathieu Detry en de Fransman Stéphane Perrin uiteraard geen rol van betekenis meer in het algemene klassement. Zij eindigden als dertiende GT3.

Klassezeges voor RedAnt Racing en VDS Racing Adventures, podiumplaatsen voor PK Carsport en TCL Motorsport by AR Performance

De #903 RedAnt Porsche van Yannick en Ayrton Redant en Kobe de Breucker streed op zondag met de HRT Performance Porsche van Christodoulou-Zang-Xie om de zege in 992. De laatste code 60 viel echter ongelukkig voor het Belgische team. Kobe de Breucker kwam nadien nog dichter op de ervaren Adam Christodoulou, maar een lekke band voor de #903 legde de volgorde definitief vast met een tweede plaats voor RedAnt.

John de Wilde, Philippe Wils en Sam Dejonghe begonnen op zondag met twee ronden voorsprong aan de laatste zes uur en ze wisten dit met verve af te ronden. De RedAnt-rijders finishten met hun #904 negende algemeen en behielden twee ronden voorsprong op de PK Carsport Porsche van vader en zoon Longin en Peter Guelinckx. De SpeedLover Porsche van Olivier Dons, Rodrigue Gillion, Kurt Hensen en Nico Verdonck werd uiteindelijk achtste in 992 Am.

De opmerkelijke MARC II V8 van VDS Racing Adventures zag in handen van Raphaël van der Straten, Nathan Vanspringel, Nick Geelen knap als vijftiende algemeen de finish en als eerste in de GTX-klasse. Ze behielden op zondag hun voorsprong van twee ronden op de Lamborghini Huracán Super Trofeo van GT3 Poland.

Gary en Kenny Terclavers werden samen met Lars Zaenen tweede in GT4, en dat bij hun wedstrijddebuut met de BMW M4 GT4 van TCL Motorsport by AR Performance. Pieter Denys, Steven Dewulf, Tim de Borle en Gavin Pickering eindigden met de Xwift Racing Events Toyota vierde in GT4. Johan Lambregs finishte met zijn BMW M2 CS Racing van Roma Racing by BMW Team van der Horst als tweede in TCX.

Resultaat

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.