In een notendop: eenzitters

  • EUR3 – Voor de openingsraces dit weekend op Francorchamps van de Eurocup-3, kregen we een dubbele pole voor MP Motorsport-rijder Mari Boya, die voor race 1 Esteban Masson (Campos) naast zich kreeg op de eerste rij, voor race 2 wordt dat Nick Gilkes (Drivex). Het was echter Francesco Braschi (Campos) die schitterde in de openingsrace op vrijdag. De Italiaan koos op een opdrogende baan voor regenbanden, terwijl vele concurrenten kozen voor slicks. Braschi maakte de goede keuze, slechts enkele stukken van het circuit waren echt droog, en hij reed in de eerste ronde van de zevende plaats naar de leiding en liet zich de zege niet meer uit handen nemen.
  • F4 Spanje – Een eerste race was er ook al op Spa voor de Spaanse Formule 4. De Fransman Pedro Clerot (MP Motorsport) scoorde er een lastige zege op een halfnatte baan, met safety cars en uiteindelijk gestopt met rode vlag. Hij won voor Christian Ho (Campos) en Keanu Al Azhari (MP Motorsport).
  • EuroFormula – Voor die andere Spaanse eenzitterserie is er minder goed nieuws. Organisator GT Sport bevestigde dat de manche die was voorzien voor de Euroformula Open in Pau op 14 mei, niet zal worden gereden. Als reden worden technische moeilijkheden aangehaald. Het zou niet mogelijk zijn om de motoren die worden gebruikt, tijdig om te bouwen voor het gebruik van de nieuwe bio-brandstof. Dat is een vereiste die door de sponsor van het evenement wordt opgelegd.
  • FFSA F4 – Op Magny-Cours werden de kwalificaties afgewerkt voor de manches van de Franse Formule 4, de “Academy”, die er dit weekend worden verreden. De pole was er voor Evan Giltaire. Onze landgenoot Yani Stevenheydens zette een veelbelovende zevende tijd.
  • F1 Academy – De vrouwen van de F1 Academy begonnen dan weer aan hun weekend op Valencia. In de eerste vrije training zette Nerea Marti, die vorige week een podium misliep toen ze uit de race werd gediskwalificeerd, de snelste tijd van de dag. De beste tijd in de tweede vrije sessie kwam toe aan puntenleidster Marta Garcia, die nadien doorging op haar elan en de pole zette voor de wedstrijden.
  • F4 Italië – Op Misano tenslotte werden de kwalificaties afgewerkt voor de Italiaanse Formule 4. Dat werd een succes voor Prema over de hele lijn met Tuukka Taponen en Arvid Lindblad op beide poles terwijl de derde plaats telkens werd ingenomen door hun Prema teamgenoot James Wharton. De Braziliaans-Belgische Aurelia Nobels (ook Prema), scoorde uitstekend met respectievelijk een elfde en een twaalfde startplaats!

Foto: ©premaracing.com

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.