Formule E Monaco: Fenestraz op pole, diskwalificatie voor Vandoorne

In de kwalificatie voor de ePrix van Monaco was Sacha Fenestraz (Nissan) de beste. Hij versloeg Jake Hughes (McLaren) in de finale. Stoffel Vandoorne en ploegmaat Jean-Éric Vergne (DS Penske) starten de race vanop de laatste rij.

(Foto: © Nissan)

Van groep A stootten Norman Nato (Nissan), Sacha Fenestraz (Nissan), Dan Ticktum (NIO) en Mitch Evans (Jaguar) door naar de duels. Voor Nato was dat de eerste keer in zijn carrière. Beide DS Penske-rijders, Stoffel Vandoorne en Jean-Éric Vergne, zagen hun tijden geschrapt worden na een inbreuk op de technische reglementen. Na de veelbelovende vrije trainingen lijkt dit weekend al voorbij voor Vandoorne en co. Maximilian Günther (Maserati), Jake Hughes (McLaren), Edoardo Mortara (Maserati), Sérgio Sette Câmara (NIO) waren de vier snelste in groep B.

In de duels was Fenestraz de beste, hij versloeg Hughes in de finale nadat de McLaren-rijder een remfout maakte. Onderweg naar de finale ging Fenestraz voorbij Ticktum en Nissan-ploegmaat Nato. Hughes won van beide Maserati-rijders, Mortara en Günther, maar liet het in de finale liggen.

De race begint vanmiddag om 15u00.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.