BRC Wallonie Interview Junior Planckaert: “Dit was de plezantste rally”

De Rallye de Wallonie was voor Junior Planckaert de derde BRC-rally die hij dit seizoen rijdt. In de Rallye des Ardennes eindigde hij als zesde, de TAC Rally in en om Tielt finishte hij als negende. Dit weekend kon hij de rally niet volledig afwerken door problemen voor aanvang van de laatste lus.

(Foto: © Lorenz Deschuyttere)

Dit weekend stond Junior Planckaert voor de derde keer aan de start van een BRC-rally met een Skoda Fabia Rally2 EVO. “Van alle rally’s die ik al gereden heb, was dit de plezantste. Zaterdag was vrij oké. Ik heb rustig opgebouwd en de tijden vielen goed mee. Zondag was meer technisch en dat lag mij beter. De zon scheen en het was voor mij de eerste keer op een droog wegdek in de Skoda. De eerste KP reed ik de zesde tijd en ik had meteen het nodige vertrouwen.”

Alles verliep zonder al te grote problemen tot de afsluitende lus op zondag. “Onderweg naar de eerste KP van de lus krijg ik een foutmelding: de brandstofdruk was te laag. Ik wist eigenlijk direct hoe laat het was. De wagen viel stil en de benzinepomp bleek kapot te zijn.” Een spijtig voorval, maar de opgave werd nog zuurder. “De laatste twee KP’s ondervonden andere rijders ook problemen en daardoor hadden we zonder de kapotte benzinepomp nog wat plekken kunnen opschuiven. We hadden volgens mij nog derde of vierde kunnen worden.”

Planckaert zal even niet meer te zien zijn in het BRC. “De volgende rally die op de planning staat, is die van Ieper. Ik sla dus de ‘Cup’-wedstrijden Sezoensrally en Rally of Bertrix over. Misschien dat ik nog een VAS-rally rijd als voorbereiding op Ieper, maar er is nog niks concreet vastgelegd.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.