MotoGP Jerez: Bagnaia verslaat KTM

Het werd een boeiende MotoGP Grand Prix, met wat drama en met heel wat stevig inhaalwerk. Wereldkampioen Francesco Bagnaia bevestigde voor het Ducati fabrieksteam en zette eigenhandig het KTM kamp opzij.

Foto: © motogp.com

Net als gisteren moesten we opnieuw door een rode vlag herstart, na een kwalijk uitziende crash tussen Quartararo (Yamaha), Oliveira (RNF Ducati) en Bezzecchi (Moony VR46). De Portugees liep hierbij een ontwrichte schouder op en zag af van de herstart. Na het vallen van het groen gingen net als gisteren beide KTM machines ervandoor, Brad Binder voor Jack Miller. Echter, Francesco Bagnaia liet niet los, had wat schermutselingen met Miller en kon in de eindfase van de wedstrijd gebruik maken van een iets beter beheerd bandenpotentieel om naar de leiding te gaan. Binder, ondanks extreem late remacties en alle mogelijke inzet, kon niet meer langszij komen. Jack Miller kon deze keer zijn podiumplaats vrijwaren. Bagnaia neemt in het kampioenschap de leiding over van Bezzecchi, die het hele weekend al niet in het stuk voorkwam.

Sam Lowes is terug!

In Moto2 was er weinig te beginnen tegen Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team). De Brit zette vanop pole al snel topfavoriet Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo) opzij en bouwde een comfortabele buffer uit. Lowes reed naar de zege en Acosta stelde zich tevreden met de tweede plaats. Achter het duo reed Alonso Lopez (CAG SpeedUp) naar de derde podiumtrede. Tony Arbolino (ELF Marc VDS Racing Team) strandde aan de voet van het podium en deelt nu met 74 punten de leiding in het kampioenschap, samen met Acosta.

Onze landgenoot Barry Baltus mocht met een zesde startplaats een mooie klassering verhopen, maar de Belg raakte met de Fietenolie Racing GP machine betrokken in de gevechten in het middenveld en kon uiteindelijk niet meer uit de brand slepen dan een dertiende positie en wat luttele punten.

In Moto3 zagen we een klassieke race, met een gevecht tussen een zestal rijders en een klassement dat bepaald werd in de laatste bochten. De zege was voor Ivan Ortola (Angeluss MTA Team), die voorbleef aan David Alonso (GASGAS Aspar Team) en Jaume Masia (Leopard Racing).

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.