MotoGP Jerez: Aprilia op pole, Baltus met beste kwalificatie in Moto2

Deze namiddag is er de MotoGP sprintrace, maar eerst werden de kwalificatiesessies afgewerkt in Jerez

Foto: © motogp.com

Als opwarmer was er een Q1 sessie met alle zwaargewichten van het kampioenschap aanwezig. Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) en Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) vonden hun weg naar de ultieme Q2 terwijl Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha), puntenleider Marco Bezzecchi (Mooney VR46 Racing Team) en Alex Rins (LCR Honda Castrol) achter bleven. Het spektakel eindigde daar nog niet want in Q2 zette de regen in. Dat mocht de pret niet drukken en uiteindelijk was het Aleix Espargaro (Aprilia Racing) die de pole zette, voor Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing) en Jorge Martin (Prima Pramac Racing). Bagnaia redde de meubelen met een vijfde plaats en ziet naast hem legende Dani Pedrosa (Red Bull KTM Factory Racing) op de startgrid.

In Moto2 was Sam Lowes (Elf MarcVDS) duidelijk de snelste. Met een indrukwekkende ronde smeerde hij een goede zes tienden aan de broek van achtervolger Pedro Acosta (Red Bull KTM Ajo), de derde startplaats ging naar Jake Dixon (Autosolar GasGas Aspaar). Onze landgenoot, al het hele weekend goed in vorm, reed een uitstekende sessie en zette zijn beste kwalificatie van zijn Moto2 carrière met een zesde tijd, goed voor een plaats op de tweede rij en uitzicht op een mooi klassement morgen.

In Moto3 zette Deniz Öncü (Red Bull KTM Ajo) zijn goedde vorm van het weekend verder met een pole, voor Ivan Ortola (Angeluss MTA Team) en David Muñoz (BOE Motorsports)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.