F2 Azerbeidzjan: Bearman profiteert van enorme chaos in slot

In de Azerbeidzjaanse hoofdstad Baku heeft Oliver Bearman (PREMA) de sprintrace gewonnen. In het slot ging hij voorbij ploegmaat Frederik Vesti nadat enorm er enorme chaos ontstaan was. Vesti werd tweede, Jak Crawford (Hitech) finishte als derde.

(Foto: © Dutch Photo Agency)

Het was complete chaos bij de safety car-herstart drie ronden voor het einde. Veel rijders gingen op koude bande te snel de eerste bocht in en eindigden hun race in de muur. Onder andere Dennis Hauger (MP), Théo Pourchaire (ART) en Arthur Leclerc (DAMS) begingen die fout. Victor Martins (ART) deed hetzelfde, maar werd even later opgeschept door Jehan Daruvala (MP), die dankzij de halo zonder kleerscheuren uit zijn bolide kon klimmen.

Na al die chaos kwam er een safety car, maar tussen de massale crash en de safety car-periode kon Oliver Bearman (PREMA) ploegmaat Frederik Vesti nog inhalen. Hij pakte zo zijn eerste zege in de F2. Jak Crawford (Hitech) werd derde. Kush Maini (Campos) en Enzo Fittipaldi (Carlin) kwamen als vierde en vijfde over de meet. Amaury Cordeel (Virtuosi) werd tiende en bemachtigde zo een punt.

Morgen staat de hoofdrace op het programma, die om 9u25 begint.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.