F1 Azerbeidzjan: Pérez wint sprint

Sergio Pérez (Red Bull) heeft de sprintrace in Azerbeidzjan gewonnen. Hij veegde halverwege de race de polepositie van Charles Leclerc (Ferrari) uit, de Monegask werd tweede. Max Verstappen (Red Bull) was gefrustreerd na contact met George Russell (Mercedes), maar werd wel nog derde.

(Foto: © Red Bull)

Sergio Pérez zette de sprintrace in Baku naar zijn hand en won zo alweer op een stratencircuit. Charles Leclerc (Ferrari) vertrok vanop de polepositie, maar kon die koppositie dus niet vasthouden en werd tweede. Max Verstappen (Red Bull) kwam in de openingsronde in aanraking met George Russell (Mercedes) en uitte zijn frustratie over de boordradio, ook na de race gingen de twee nog even in discussie. Russell kwam uiteindelijk als vierde over de meet, gevolgd door Carlos Sainz (Ferrari).

In het klassement kruipt Pérez door zijn overwinning een beetje dichter tot bij zijn ploegmaat Verstappen. Het verschil tussen de twee bedraagt dertien punten. Fernando Alonso (Aston Martin) behoudt zijn derde plek en loopt wat weg van Lewis Hamilton (Mercedes), die nu een achterstand van acht punten heeft op de Spanjaard.

Morgen vindt de Grote Prijs van Azerbeidzjan plaats, om 13u00 gaan in Baku de vijf rode lichten uit.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.