BRC Wallonie: De Cecco leider na vaak onderbroken tweede lus

De tweede lus in de Rallye de Wallonie werd meermaals onderbroken door toeschouwers in verboden zones. Zo werd de zesde KP geannuleerd en de achtste proef lag even stil om dezelfde reden. Op sportief vlak neemt Cédric De Cecco (Citroën) de leiding over van naamgenoot Cédric Cherain (Hyundai), die naar de derde plaats zakt.

(Foto: © Lorenz Deschuyttere)

Cédric De Cecco (Citroën) klokte in de vijfde KP de snelste tijd. De zesde proef werd niet gereden, omdat er toeschouwers zich in een verboden gebied bevonden. De zevende KP, Crupet, ging verrassend naar Romain Delhez in zijn Porsche 911 GT3, hij was in diezelfde proef deze ochtend ook al de derde snelste. Het verschil met de Rally2-wagens was miniem, hij was een tiende sneller dan Maxime Potty (Citroën) en De Cecco. Cédric Cherain (Hyundai) was slechts vier tienden trager, Niels Reynvoet (Citroën) slechts vijf tienden. De achtste KP was voor Potty, die zo zijn eerste proef van het weekend won. De proef werd even stilgelegd, alweer door toeschouwers op de verkeerde plek.

De Cecco neemt de leiding over van Cédric Cherain (Hyundai), die naar de derde plek zakt. Potty nestelt zich tussen hen op de tweede plek en kijkt tegen een achterstand van 4,6 seconden aan. Niels Reynvoet (Citroën) en Sébastien Bedoret (Volkswagen) behouden hun vierde en vijfde plek na de tweede lus. Delhez blijft eerste bij de GT’s en staat zevende algemeen.

Olivier Collard (Porsche 911 GT3) heeft zijn leiding in de Master Cup uitgebreid tot meer dan een minuut op Jimmy D’Hondt (Ford Fiesta R5). In het Junior BRC moesten Fraser Anderson en copiloot Frank Werner opgeven na een hevige sortie, het duo is ok, maar werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Ook Maxim Decock gaf op en zo is Corentin Fiasse de enige overblijvende deelnemer bij de Juniors. In het Historic BRC heeft Dirk Deveux in zijn Ford Sierra RS Cosworth 4×4 de leiding overgenomen van Olivier Saucez.

De start van de derde lus staat gepland om 16u14.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.