Euro RX: Ide voorlopig tweede in Hongarije

In het Hongaarse Nyirad werd vandaag de eerste reeks afgewerkt van de seizoensopener van het Europese rallycross. Met Enzo Ide zien we in RX1 ook een landgenoot aan het werk.

Foto: © Johnny Loix

In RX1 liet Enzo Ide een twaalfde tijd noteren in de vrije trainingen, maar dat is in rallycross niet altijd een waardemeter. Op deze openingsdag in Hongarije dienden de rijders één van de vier te rijden reeksen af te werken en daar liet Ide met de Audi S1, dit jaar ondersteund door Volland Racing, een tweede tijd noteren. Het was regerend kampioen Anton Marklund die met een Ford Fiesta van Set Promotion de beste tijd op de tabellen wist te zetten. Ide laat met Janis Baumanis (derde) en Andreas Bakkerud (vierde) alvast enkele gerenommeerde namen achter zich en mag zich zondagochtend verwachten aan een stevige tweede reeks waar hij zal starten naast Marklund, Baumanis, Bakkerud en de jonge Brit Patrick O’Donovan.

In RX3 is het de Duitser Nils Volland die de beste was met zijn Audi A1 van Volland Racing. De Tsjech Jan Cerny was tweede met een Skoda Citigo.

Zondag begint de actie om 10u30 met een warm-up. De tweede reeks volg om 11u30. In de namiddag volgen de (halve) finales vanaf 15u. Dat kan u allemaal live volgen vanaf de officiële pagina van het FIA Wereldkampioenschap rallycross.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.