BRC Wallonie: De Cecco als leider naar tweede dag

De eerste dag van de Rallye de Wallonie werd met twee Super Show KP’s op het plein van de Citadel van Namen afgesloten. Twee keer moesten de rijders een parcours van 3,36 kilometer afwerken. Cédric De Cecco (Citroën) sluit de dag als leider af, Maxime Potty (Citroën) en Cédric Cherain (Hyundai) volgen op een kleine achterstand.

(Foto: © Lorenz Deschuyttere)

Cédric Cherain (Hyundai) was de snelste in de eerste ommegang, Maxime Potty (Citroën) liet de beste tijd noteren tijdens de tweede maal Citadelle. Door het korte parcours waren de verschillen niet heel groot in beide proeven, telkens stond de top drie binnen één seconde. In de tweede proef op de citadel was zelfs de vierde tijd, die van Cédric De Cecco (Citroën), slechts negen tienden trager dan de snelste.

De Cecco behoudt zo zijn leidersplaats en ook de achterstand op dichtste achtervolger Potty blijft zo goed als hetzelfde, het verschil bedraagt 3,5 seconden. Cherain sloeg er wel in zijn achterstand met een seconde te verkleinen, nog zes seconden moet hij goedmaken. Niels Reynvoet (Citroën) en Sébastien Bedoret (Volkswagen) volgen respectievelijk op 19,4 en 21,8 seconden. Bij de GT’s staat Romain Delhez nog steeds aan de leiding, algemeen verloor hij wel wat plekken doordat hij zich met een Porsche 991 GT3 door een krap en bochtig parcours moest banen.

Olivier Collard behoudt de leiding in de Master Cup en beschikt over een ruime voorsprong op Jimmy D’Hondt. Bij de Juniors is Corentin Fiasse leider. Olivier Saucez leidt het Historic BRC met zijn Peugeot 205 GTI, na de eerdere opgave van Dirk Deveux staat zijn dichtste achtervolger Emile Tollet op ruim drie minuten.

Morgen krijgen de rijders 76,58 kilometer tegen de chrono voorgeschoteld, de eerste proef van de dag, Fernelmont, start om 10u19.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.