BRC Wallonie: De Cecco behoudt leiding, Potty sluipt wat dichter

De derde lus van de Rallye de Wallonie bevatte een proef minder dan in de vorige lussen, Wartet werd deze keer niet gereden. Die wordt vanavond vervangen door twee Super Show KP’s op de Citadel van Namen. Na deze lus behoudt Cédric De Cecco (Citroën) zijn leidersplaats, Maxime Potty (Citroën) heeft wat van zijn achterstand goed gemaakt.

(Foto: © Lorenz Deschuyttere)

De grootste kanshebbers voor de eindzege in de Rallye de Wallonie wonnen elk een KP tijdens de derde lus. Cédric De Cecco (Citroën) was de snelste in de negende proef, Cédric Cherain (Hyundai) klokte de beste tijd in de tiende proef en Maxime Potty (Citroën) zette de elfde KP naar zijn hand. Een vierde proef was er tijdens deze lus niet, vanavond krijgen de rijders nog twee Super Show KP’s voorgeschoteld op de Citadel van Namen.

De Cecco behoudt zijn leiding in de rally, maar ziet Potty wel naderen tot op 3,4 seconden. Cherain volgt op zeven seconden. Sébastien Bedoret (Volkswagen) en Niels Reynvoet (Citroën) maken ook nog kans op de eindzege, ze volgen respectievelijk op 16,4 en 18,2 seconden. Bij de GT’s presteert Romain Delhez sterk, hij leidt in zijn klasse en staat zesde algemeen.

In de Master Cup blijft Olivier Collard in zijn Porsche 997 GT3 de stand aanvoeren. Corentin Fiasse is de enige overblijver bij de Juniors en staat daar dus aan de leiding. In het Historic BRC gaf Dirk Deveux op en zo pakt Olivier Saucez de leiding over.

De twee Super Show KP’s beginnen om 19u15 en om 21u40.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.