F1 Azerbeidzjan: Leclerc doorbreekt dominantie Red Bull en pakt pole

Charles Leclerc (Ferrari) heeft het voor elkaar gekregen, hij graaide de polepositie voor de GP van Azerbeidzjan weg voor de neus van Max Verstappen en Red Bull. De Nederlander moest tevreden zijn met een tweede startplek.

(Foto: © Ferrari)

Na twee onderbrekingen in Q1, die bijgevolg drie kwartier duurde, konden Zhou Guanyu (Alfa Romeo), Nico Hülkenberg (Haas) en Kevin Magnussen (Haas) niet doorstoten naar Q2. Pierre Gasly (Alpine) en Nyck de Vries (AlphaTauri) raakten allebei de muur en waren ook uitgeschakeld. Esteban Ocon (Alpine), Alexander Albon (Williams), Valtteri Bottas (Alfa Romeo) en Logan Sargeant (Williams) konden niet in de top tien geraken. Ook George Russell (Mercedes) moest na Q2 al uitstappen.

In Q3 pakte Charles Leclerc (Ferrari) de polepositie voor de race op zondag. Hij doorbrak de dominantie van Red Bull nadat het Oostenrijkse team de drie vorige poleposities dit seizoen wegkaapten. Sergio Pérez (Red Bull) start als derde, Carlos Sainz (Ferrari) kwalificeerde zich als vierde. Lewis Hamilton kon de dag iet of wat positief afsluiten met een vijfde plek. Bij Aston Martin moesten ze tevreden zijn met een zesde en negende plek voor respectievelijk Fernando Alonso en Lance Stroll.

Morgen start de dag met nog een kwalificatiesessie, deze keer voor de sprintrace later op de dag. De sprintkwalificatie start om 10u30, de sprintrace om 15u30.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.