FIA WEC Spa: Ferrari 1-2 bij tweede vrije training, problemen voor Porsche

Antonio Giovinazzi realiseerde met zijn #51 Ferrari 499P tijdens de tweede vrije training de beste rondetijd (2:01.871). De Italiaan was 1,278 seconden sneller dan zijn teamgenoot Antonio Fuoco met de #50. De derde positie ging naar de Cadillac van het trio Bamber-Lynn-Westbrook. De sessie eindigde met een ongeval van twee Ferrari 488 GTE Evo uit de LM GTE Am-klasse, waaronder deze van Ulysse De Pauw.

Ferrari AF Corse drukte zijn stempel op de tweede sessie van de dag, met een eerste en tweede plaats in de Hypercar-rangschikking. De Italiaanse renstal liet hiermee ook de snelste chrono van de dag optekenen. De #8 Toyota werd vierde, voor de #93 Peugeot en de Glickenhaus. Beide Porsche 963 van Porsche Penske Motorsport waren door technische problemen onderaan de tabellen te vinden met slechts zes en vier afgelegde ronden.

In de aanvangsfase lag de sessie een tijdje stil door de gestrande Cadillac #3 van Bourdais-van der Zande-Aitken.

De #31 Team WRT Oreca van Sean Gelael, Ferdinand Habsburg en Robin Frijns eindigde door een rondje van de Nederlander als snelste LMP2 zelfs achtste algemeen. De #41 van Team WRT werd derde in deze klasse.

Ferrari ook bovenaan in LM GTE Am

In LM GTE Am ging de snelste chrono naar de #54 AF Corse Ferrari van Thomas Flohr-Francesco Castellacci-Davide Rigon. Flohr raakte echter op het einde, op de Raidillon, betrokken in een ongeval met de #21 Ferrari waarmee Diego Alessi onderweg was. Alessi is op deze #21 de teamgenoot van Ulysse De Pauw en Simon Mann. Dit resulteerde in een rode vlag en de training werd niet meer hervat. Beide wagens liepen veel schade op.

De Iron Lynx Porsche van Alessio Picariello werd zesde, maar de Belg kwam deze keer niet in actie. Michelle Gatting eindigde zevende met de Iron Dames Porsche waarmee Sarah Bovy twaalf ronden aflegde en slechts een fractie moest toegeven op haar teamgenote.

Resultaat

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.