Tour Auto 2023: Berchon en Bordier winnen, Belgische copiloot met zege in Groep H/I

Vorige zaterdag eindigde de Tour Auto 2023 in Cannes zonder een Belgische winnaar. Thierry Boutsen ging met een Shelby Cobra van de baan, ook de andere favorieten kregen te maken met problemen. Uiteindelijk pakten de Fransen Sébastien Berchon en Sébastien Bordier de overwinning in een Jaguar E-Type.

Ook op de overige top drie plekken stond er een Jaguar E-Type. Het Amerikaanse-Britse duo van Fred Wakeman en Patrick Blakeney-Edwards eindigden als tweede, Patrick en Alexandre Bonnardel werden derde. De beste Belg was François Fabri, die met zijn Duitse copiloot Alex Furiani vierde finishte. In de subcategorieën was er wel Belgisch succes. Gerry Blyenberg, co-rijders van Olivier Pernaut, triomfeerde in de Groep H/I met een Ford Capri RS 2600.

In de Regularity hadden de Belgen Jean-Jacques Martens en Aswin Pyck lang uitzicht op de zege, maar ze moesten afrekenen met problemen bij hun Mini Cooper S. Ze moesten tevreden zijn met een tweede plek, Eric Hamoniau en Jérôme Dupard waren uiteindelijk de winnaars. In de Groep G bemachtigden Frédéric Iovleff en Belgische copiloot Benoit Lohisse een podiumplek.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.