Formula E Berlijn: zege voor Envision en Cassidy, Vandoorne achtste

Nick Cassidy (Envision) heeft de achtste race van het ABB FIA Formula E wereldkampioenschap gewonnen. Hij finishte net voor Jake Dennis (Andretti) en Jean-Éric Vergne (DS). Vandoorne (DS), die startte vanop de negende plaats, wist een plaats te winnen en eindigde dus als achtste.

Tekst: Matthias Hautekiet/Foto: © Envision

Ook de tweede race van het weekend zorgde voor heel wat spektakel. De start van de wedstrijd werd even vertraagd door enkele activisten die het circuit op liepen. Bij de start waren zowel Frijns(Abt Cupra) en zijn teamgenoot Müller goed weg, maar al snel zakten ze verder naar de tweede helft van het veld. Daarna begon de strijd, net zoals gisteren, tussen een vijftal rijders voor de overwinning. Opnieuw kregen we meerdere rijders aan de leiding. Onder meer Buemi (Envision), Vergne (DS) en Wehrlein (Porsche) mochten even genieten van de leiding. Uiteindelijk was het Cassidy die de overwinning op zijn naam mag schrijven.

Het kampioenschap

Wehrlein, die vandaag als zevende eindigde, blijft met 100 punten het kampioenschap leiden. Al verkleint zijn voorsprong wel tot slechts vier punten op Cassidy (96 punten). Vergne behoudt zijn derde plek met 81 punten. Dankzij zijn puntenfinish van vandaag stijgt Vandoorne (26 punten) naar de elfde stek.

Ook bij de teams is het Porsche die blijft leiden met 168 punten. Envision volgt met 153 punten op de tweede plaats. Brons is voor Jaguar (138 punten). Abt Cupra blijf onderaan staan, maar weet eindelijk enkele punten, vijf in totaal, te scoren.

De volgende race is voorzien op 6 mei in Monaco.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.