ELMS Barcelona: zege voor Racing Team Turkey, Alessio Picariello wint LM GTE

Salih Yoluç, Charlie Eastwood en Louis Delétraz wonnen na een spannende slotfase de 4 Hours of Barcelona, de eerste wedstrijd dit jaar van de European Le Mans Series. Het trio van Racing Team Turkey bleef Nicolas Pino, René Binder en Neel Jani van Duqueine Team voor. Alessio Picariello zegevierde met zijn teamgenoten Ryan Hardwick en Zacharie Robichon in LM GTE, ondanks problemen in de laatste stint. Tom Van Rompuy werd vijfde in LMP2 Pro-Am en Ulysse De Pauw eindigde zesde in LM GTE.

(Foto: © Oreca)

Het werd een spannende finale op het circuit van Barcelona-Catalunya. Louis Delétraz reed aan de leiding, maar kreeg op een half uur van het einde de zwart-oranje vlag om lichte schade aan de diffuser te laten herstellen. TF Sport, het Britse team dat achter Racing Team Turkey schuil gaat, wisselde zeer snel de achterkant van de wagen waarna Delétraz met een vijftal seconden achterstand op Jani in tweede positie terug op de baan kwam. De Zwitser pushte en ging zijn landgenoot een kwartier voor het einde voorbij. Zo wonnen Yoluç-Eastwood-Delétraz niet enkel LMP2 Pro-Am maar ook het algemene klassement. Ook de derde plaats algemeen ging naar een LMP2 Pro-Am, deze van AF Corse en François Perrodo-Matthieu Vaxiviere-Ben Barnicoat.

Salih Yoluç speelde een belangrijke rol in deze overwinning. De als brons geklasseerde rijder bleef in beginfase in de buurt van de #25 Algarve Pro Racing Oreca en deze van Duqueine Team. De APR-wagen viel echter weg in de strijd om de overwinning toen James Allen halfweg de wedstrijd van de baan werd getikt door de gedubbelde wagen van IDEC Sport.

Tom Van Rompuy, Sebastián Álvarez en Nathanael Berthon werkten een uitstekende wedstrijd met de DKR Engineering Oreca af, met een elfde positie algemeen en de vijfde in Pro-Am als einduitslag. Tom begon aan de wedstrijd en zette een foutloze en constante rijbeurt van een uur en vijftien minuten neer, waarin hij een lange tijd in het zog van Alexandre Coigny (COOL Racing) bleef.

Ook in LMP3 was het spannend tot het einde. Marcos Siebert (COOL Racing – Ligier) zette Antoine Doquin (Racing Spirit of Le Mans – Ligier) tot aan de finishlijn onder druk, maar wist de Fransman niet in te halen. Zo ging de overwinning in LMP3 naar het trio Doquin-Wolff-Michal.

LMGTE: een overtuigende maar nipte overwinning voor Picariello-Hardwick-Robichon

Net na de start waren twee LMP3-wagens, twee Aston Martin en de Proton Porsche van Reid-Levorato-Andlauer betrokken in een aanrijding. Ryan Hardwick wist in het tumult de leiding in LMGTE te nemen en de #16 Proton Competition Porsche zou de koppositie zo goed als een hele race behouden. Hardwick en Robichon werkten uitstekende stints af, waarna Alessio Picariello voor het laatste uur overnam. Picariello zette nog de snelste wedstrijdronde in zijn klasse achter zijn naam maar kreeg problemen.

“Ik moet zeggen dat we geluk hadden”, aldus Alessio. “Als de wedstrijd nog een ronde langer duurde was ik de leiding kwijtgespeeld. Ik had het op het einde heel moeilijk. Was het een probleem met de linkse achterband of was het toch het differentieel, ik weet het niet. Het leek alsof ik op ijs reed en ik kon helemaal niet pushen. Het is de eerste keer dat ik met mijn teamgenoten samenwerkte en ik genoot er echt van.”

Het Deense trio Johnny Laursen-Conrad Laursen-Mikkel Mac werd met een Ferrari van Formula Racing op minder dan twee seconden tweede, gevolgd door JMW-rijders Berry-Hanafin-Lancaster, eveneens met een Ferrari.

Ulysse De Pauw werd als teamgenoot van Kriton Lentoudis en Rui Aguas zesde met een Ferrari van AF Corse. Zoals Picariello reed De Pauw het slot van de wedstrijd en hij liet de tweede snelste chrono in zijn klasse optekenen.

Resultaat

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.