WRC Kroatië KP4: Neuville behoudt leiding, Ogier pakt drie op vier in eerste lus

Na de twee lange KP’s volgden er in de rally van Kroatië twee kortere proeven om de eerste lus af te sluiten. Sébastien Ogier (Toyota) schreef de derde proef op zijn naam, ook de vierde KP ging naar de Fransman.

(Foto: © Hyundai)

De derde KP van de dag ging naar Sébastien Ogier (Toyota), Thierry Neuville (Hyundai) was slechts acht tienden trager dan de achtvoudige wereldkampioen rally. Elfyn Evans (Toyota) en Ott Tänak (Ford) werden respectievelijk derde en vierde en verloren allebei iets meer dan drie seconden.

Ook de vierde proef was voor Ogier, hij pakte zo drie van de vier KP’s van de eerste lus. Tänak kwam 1,3 seconden later over de meet, Evans was 1,8 seconden trager. Beide rijders knaagden aan de voorsprong van Neuville, hij werd vierde op 2,1 seconden.

Neuville blijft leider, maar voelt zich nog niet geheel comfortabel in zijn Hyundai i20. “Het is lastig om de wagen onder controle te houden, gelijkaardig met wat ik in Monte Carlo voelde. We proberen verschillende afstellingen, maar momenteel is die nog niet wat het zou moeten zijn.”

De Belg heeft een voorsprong van 16,1 seconden op Evans. Tänak heeft 22,2 seconden achterstand en bezet de derde plek. Esapekka Lappi (Hyundai) staat vierde op 34,9 tellen, Takamoto Katsuta (Toyota) is vijfde met 50,5 seconden achterstand. Pierre-Louis Loubet en co-rijder Nicolas Gilsoul (Ford) staan zesde op 55,8 seconden. Grégoire Munster (Ford) bezet in het WRC2 de achtste plek samen met copiloot Louis Louka. Het Belgische duo Tom Rensonnet-Loïc Dumont staat in het WRC2 vierde en moet een halve minuut goedmaken om de derde plek te bemachtigen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.